Phone: +353 (1) 88 22 082 Email: [email protected]

Conduit Office Fit Out

Innovation

The project plan put in place by the Conduit and Codex team was for a complete rejuvenation of the site and a new distinctive look to bring the building into the 21st century. Using colour and functional design Codex Interiors set about creating a colourful open plan workplace, taking new trends into account and having a home from home office environment.

Spread out over four floors, the building had to be scaled back to its original shell with all the original ceilings, partitions and flooring removed. This challenging task has to be done floor by floor to ensure minimum disruptions to the staff and was handled effectively by project lead Peter Stone.

Challenges

The challenge was the phased nature of the project and the timelines to be met as each phase was commenced. As each floor was completed the staff from the next floor were relocated to it and then work started on the next floor, all this with minimum disruption and within exacting time schedules.

Execution

Creating paths for chance meetings, including nooks, informal meeting areas and designing agile, unique work spaces that promote collaboration, creativity, and productivity in the modern office was part of the brief. Our focus was on sustainability and the impact technology is having on the layout of the office.

Now there’s a real focus on trying to maximize human potential and performance. In the past, people used to have to sit at their desks if they needed to answer email or perform their day to day work, but today, anyone can do that—or any other work—from anywhere. This means that it’s no longer necessary to make sure people are at their desks at all times.

Share: